Als je een horecaondernemer bent, weet je dat sfeer alles is. En wat is er nou beter voor de sfeer dan meubilair met een verhaal? Juist, tweedehands horecameubilair. Het is niet alleen een duurzame keuze, maar het geeft je zaak ook direct karakter. Waar gloednieuw meubilair soms wat zielloos kan overkomen, heeft een tweedehands stoel of tafel al een heel leven achter de rug. En dat voel je.

Bovendien is het kiezen voor tweedehands meubels vaak een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Met een beetje creativiteit en visie kun je voor minder geld een unieke uitstraling creëren die gasten nergens anders kunnen vinden. En in een tijd waarin iedereen wil opvallen, is dat goud waard.

Tips voor het vinden van pareltjes

Natuurlijk wil je niet zomaar het eerste het beste meubelstuk dat je tegenkomt in je zaak zetten. Het is belangrijk om te zoeken naar die speciale items die echt iets toevoegen aan je interieur. Kijk bijvoorbeeld eens rond op marktplaatsen, bij kringloopwinkels of op veilingen. Vaak kun je hier unieke stukken vinden die perfect passen bij de sfeer die je wilt neerzetten.

Let bij de aankoop van tweedehands meubilair vooral op de staat van het item. Is het stevig genoeg? Zitten er geen verborgen gebreken in? En denk ook aan de mogelijkheden om het meubelstuk eventueel zelf op te knappen of te restylen. Een likje verf of nieuwe bekleding kan al wonderen doen.

Aan de slag met je terrasinrichting

Het terras is het visitekaartje van je zaak, zeker in de warmere maanden. Klanten willen buiten kunnen genieten van hun drankje en hapje in de zon. Een goed ingericht terras kan dan ook niet ontbreken. Houd bij de inrichting rekening met de flow van je terras: zorg dat er genoeg ruimte is voor mensen om te lopen en dat de indeling logisch is.

Een mix van verschillende soorten horeca terrasmeubilair kan zorgen voor een dynamische en uitnodigende uitstraling. Combineer bijvoorbeeld verschillende terrasstoelen voor de horeca met tafels van diverse hoogtes om variatie te bieden aan je gasten. Niet iedereen wil immers aan een hoge bartafel zitten, en sommige mensen prefereren juist een lage loungestoel.

Onderhoud van je tweedehands meubels

Als je eenmaal die perfecte set tweedehands meubels hebt gevonden, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk meegaan. Goed onderhoud is daarbij essentieel. Maak houten meubelen regelmatig schoon met een mild sopje en bescherm ze tegen weersinvloeden met een goede lak of beits.

Voor metalen meubels is het belangrijk om roestvorming tegen te gaan. Een roestwerend middel kan hierbij helpen, net zoals regelmatig schoonmaken en drooghouden van het meubilair. En mochten er toch kleine beschadigingen ontstaan, dan kun je deze vaak zelf bijwerken met wat schuurpapier en verf.

Inspirerende ideeën voor je terras

Last but not least: wees creatief met je terras! Een thematische inrichting kan gasten verrassen en ervoor zorgen dat ze graag terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een strandthema met lichte kleuren en parasols of juist een urban jungle met veel groene planten.

Sfeerverlichting kan ‘s avonds het verschil maken tussen een doorsnee terras en eentje waar mensen nog uren willen blijven hangen. Hang bijvoorbeeld wat sfeervolle lampionnen op of plaats kaarsen op tafel voor die extra gezellige touch. Ook accessoires zoals kussens en plaids kunnen zorgen voor meer comfort en kleur op je terras.